top of page

LEERLINGBEGELEIDING

Als eerste zijn er jouw vakleerkrachten die elke dag samenwerken met jou. Ze zorgen voor een open en vertrouwensvol klimaat. Met positieve aandacht voor wat goed gaat, voldoende formele en informele contacten met jou en je ouders. In deze sfeer kan iedereen gemakkelijk problemen vaststellen. De titularis speelt een cruciale rol in dit verhaal. Ook de opvoeders en het huispersoneel leven samen met de leerlingen. Ze zijn gemakkelijk aanspreekbaar en doen de nodige interventies.

Elke week komt het zorgteam samen. Zij bespreken en helpen de leerlingen waarover de vakcollega’s zich wat zorgen maken. Ook vragen van ouders worden in het zorgteam besproken. Leerlingen vinden zelf gemakkelijk de weg naar het lokaal van de leerlingbegeleiders nl. O2.

O2 staat voor Onthaal 2

→ Hier kan je terecht voor alle praktische vragen als onthaal 1 niet open is.

O2 staat voor dat extra beetje zuurstof

→ bij één van deze of andere gedachten, ideeën of vragen:


Je zit niet goed in je vel.

Je hebt een dipje.

Het gaat niet meer goed op school.

Ze moesten eens weten hoe het er thuis aan toe gaat.

Het klikt niet zo goed met die leerkracht.

Je cijfers zijn de laatste tijd zo slecht, wat kan je daaraan doen?

Je hebt last van faalangst.

Je maakt je zorgen om een medeleerling.

Je hebt een goed idee voor een leuke schoolactiviteit.

Je wil iemand helpen.

Je hebt een specifieke zorgvraag.

…


Altijd welkom voor een babbel! Is er even niemand, maak een afspraak via smartschool of via ann.manhaeve@prizma.be, gudrun.dewaele@prizma.be, annelies.dutoict@prizma.be of cindy.durnez@prizma.be

​

Sinds schooljaar 2016-2017 doen wij aan leerlingbegeleiding vanuit een herstelgerichte visie. We willen werken aan vertrouwen, verbondenheid en verantwoordelijkheid bij leerlingen, leerkrachten en ouders. Dit doen we door herstelgerichte methodieken toe te passen zoals proactieve cirkels, herstelgesprekken bij conflicten e.a.


We vinden het belangrijk om als team een brede basiszorg aan te bieden aan al onze leerlingen, maar voor een aantal leerlingen gaan we nog een stapje verder. Voor leerlingen met specifieke noden (dyslexie, dyscalculie, dysfasie, ASS, DCD, AD(H)D, …) voorzien we REDICODI-maatregelen. Er wordt in samenspraak met jou, je ouders, de klassenraad, de leerlingenbegeleider en eventueel het CLB een begeleidingsplan opgesteld. We proberen jou op deze manier zoveel mogelijk te ondersteunen tijdens lessen of proefwerken (zorgklas).

​

Leerlingbegeleiding: Studentenleven
bottom of page